Te-ai pregatit pentru interviu? Tu ce intrebari ai pentru angajator?

Pentru a-ți ușura sarcina de a-i convinge pe cei care îți vor pune întrebări în cadrul interviului că ești persoana potrivită pentru ei, fă-ti temele: caută pe Internet și află câteva detalii despre compania care te-a invitat. Dacă știi pe cineva din interior, este și mai bine, deoarece poți afla, informal, detalii importante pe care le poți folosi în timpul discuțiilor.

Fă-ți un plan! Sigur va exista o parte a discuțiilor în care vei fi rugat să adresezi tu întrebări despre compania angajatoare și postul vizat. Pe lângă impresia plăcută pe care o poți crea punând întrebări pertinente, poți afla date și informații utile pentru discuțiile ulterioare, pentru fericitul moment în care vei intra în rândul angajaților sau – de ce nu? – detalii care te-ar putea determina să refuzi acel job.


Întrebările puse de tine trebuie să fie concise, la obiect, și să determine răspunsuri cât mai exacte din partea interlocutorului. Întrebările evazive vor duce la obținerea de răspunsuri evazive care nu te vor ajuta prea mult. Gândește-te la următoarele aspecte:

  • ce vrei să știi despre conținutul postului pentru care candidezi, despre echipa din care ar urma sa faci parte?
  • care este ritmul, volumul de muncă, cum este organizat departamentul?
  • care este profilul profesional al oamenilor din acest departament?
  • cele mai relevante elemente privind valorile organizației, politici și proceduri, sistemele de evaluare a angajaților, metode de încurajare a performanței și dezvoltării personale.

Nu adresezi întrebări despre nivelul salarial oferit, dar răspunzi la întrebarea legată de actualul salariu sau la cea privind salariul minim așteptat sub care nu accepți nicio ofertă de angajare din partea vreunui angajator. Răspunsul tău îl ajută pe angajator să stabilească daca așteptările pe care le ai se încadrează în banda salarială prestabilită la nivelul firmei pentru postul vizat.

La finalul interviului ți se vor prezenta pașii următori și faptul că vei primi un răspuns, indiferent care ar fi acesta, telefonic sau pe e-mail, într-un orizont de timp bine stabilit. Dacă nu ți se comunică aceste lucruri, fii pregătit să adresezi o întrebare în acest sens. Este dreptul tău să primești rezultatul evaluării, l-ai câștigat prin faptul că ai manifestat interes și ai alocat timp pentru a te prezenta la întâlnire, iar angajatorul care te respectă și se respectă pe sine trebuie sa-ți furnizeze aceste detalii.

În cazul in care nu ți se transmit concluziile interviului în intervalul indicat de angajator, atunci contactează-l tu și vei dovedi, în felul acesta, încă odată că îți pasă și ești interesat să colaborezi cu firma respectivă; totodată, acest gest reprezintă și o elegantă atenționare asupra faptului că interviul a fost mult mai important pentru tine decât arată atitudinea angajatorului că a fost pentru el.

Seriozitatea și modul de pregătire a etapelor premergătoare angajării propriu-zise pot constitui un atu important pentru tine, care îl va determina pe evaluator să te considere mai potrivit pentru postul pe care îl oferă decât pe ceilalți aplicanți, adesea nu puțini, cu nivele de experiență și studii comparabile cu ale tale.

Ține cont de cerințele angajatorului, atât de cele formulate explicit, cât și de cele sugerate sau care pot fi intuite din contextul relației cu acesta și, astfel, așteptările tale și modul în care te vei prezenta vor fi cât mai apropiate de ceea ce dorește angajatorul.

_______________
Laura Neagu
HR Senior Consultant
20.03.2012